Kristillisen Taideseuran vuosijuhla 17.3.2024

Marianpäivän tapahtumat ja vuosikokouskutsu 2024

Kristillisen Taideseuran vuosijuhla 2024 PDF-juliste jaettavaksi

Kristillisen Taideseuran vuosikokousta vietetään sunnuntaina 17.3.2024 Meilahden kirkolla ja Tuomaankirkossa, osoitteessa Pihlajatie 16, Helsinki. Vuosi on Hilja Haahden syntymän 150-vuotisjuhlavuosi. Seuran perustamisesta tulee samalla kuluneeksi 105 vuotta. Vuosijuhlaan ovat kaikki tervetulleita, jäsen tai ei. Vapaa pääsy. Viralliseen kokousosuuteen on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä osoitteessa meet.jit.si/KrisTa-2024.

Päivän alustava ohjelma:

12:00 Jumalanpalvelus: messu Meilahden kirkossa. Mukana kappalainen Otto Alanen ja Kristillisen Taideseuran jäseniä.

13:15 Kirkkokahvit
14:00 Kristillisen Taideseuran vuosijuhla:
– Videoesitys taitelijapariskunta Ilmari Krohnin ja Hilja Haahden elämästä

– Esitelmä / Jouko Grönholm. Hilja Haahden merkitys nykyajalle

Niilo ja Heidi Rantala, musiikkia ja lausuntaa Haahden ja aikalaisten runoja

Noin 15.15 Kristillisen Taideseuran vuosikokous
Noin 16:30 Tilaisuus päättyy

Päivän tiedot tarkentuvat näillä verkkosivuilla, Facebook-sivulla sekä jäsenkirjeessä Kristillisen Taideseuran jäsenille.

HUOM. Edellisenä päivänä 16.3.2024 järjestetään seminaari Kulttuuri, taide ja kristillisdemokratia kristinuskon ja kulttuurin/taiteen suhteesta. Siellä on monia mielenkiintoisia esityksiä, myös jäsenemme Annukka Laine pitää luennon. Ilmoittaudu tapahtumaan. Tiedossa on siis kulttuuriviikonloppu! Pyri tulemaan jo lauantaiksi ja sopimaan majoitus pääkaupunkiseudulle.

CD-levy: Ilmari Krohn, Ikiaartehet

Tuore levytys Suomen ensimmäisestä oratoriosta nyt saatavissa.

Ilmari Krohn Ikiaartehet CD

Kristillisen Taideseuran perustaja, kirjailija Hilja Haahti ja hänen puolisonsa säveltäjä, professori Ilmari Krohn tekivät taiteilijoina paljon yhteistyötä. Ensimmäinen suomalainen oratoria Ikiaartehet syntyi tämän työn tuloksena vuosina 1912-14. Oratorio kertoo roomalaisen upseerin Mariuksen ja kristityksi kääntyvän ylimysnaisen Clelian traagisesti päättyvästä rakkaudesta.

Säveltäjä Jaakko Kortesharju ja urkuri Markus Malmgren ovat sovittaneet teoksen orkesteriosuuden uruille. Elina Rantamäki, sopraano, Ursula Hynninen, altto, Jarno Lehtola, tenori ja Markku Nuotio, basso sekä Kamarikuoro Wähäpaimen ja Kamarikuoro Vox Lapsus esittivät oratorion Olarin kirkossa toukokuussa 2013 Martti Laitisen johdolla.

Pilfink Records on julkaissut teoksen kahden DC-levyn levytyksenä vuonna 2017. Tieteen ja taiteen kristillinen tukisäätiö on tukenut hanketta. Levytyksen kesto on 1:29:51.

Ikiaartehet esitetään Kristillisen Taideseuran juhlaseminaarissa 1.11.2019 klo 9.30-10.00.

Koteloon sisältyy librettovihkonen. Levyjä on tehty rajoitettu määrä.

Tilaa täältä >>

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle – Taiteen polkuja 1919-2019

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle - Taiteen polkuja 1919-2019 | Kristillinen TaideseuraKristillinen Taideseura on toiminut 100 vuotta ja katsoo kirjassa sisään ja ulos, menneeseen ja tulevaan. Musiikki, tanssi, kuvataide, teatteri, runous, elokuva, käsityötaide, taideteollisuus, arkkitehtuuri ja mitä moninaisimmat taiteen ilmaisun muodot puhuttelevat kirjassa nykylukijaa. Kirjoittajat ovat tieteen ja taiteen tuntijoita ja heidän artikkelinsa valottavat kristillisyyden asemaa taiteessa, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Kristillisen taiteen katsotaan liittyvän lähinnä kirkkoihin, mutta kristillisyys taiteessa on ja on ollut paljon muutakin. Mitä, siitä kerrotaan tässä.

Kirjoittajina
Irja Aro-Heinilä,
Sari Dhima,
Päivi Huuhtanen-Somero,
Eliisa lsoniemi,
Heikki Kirjavainen,
Arto Kuorikoski,
Veijo Muroke,
Matti Myllykoski,
Päikki Priha,
Mia Pätsi,
Asa Ringbom,
Arto ja Raija Seppänen,
Eeva ja Kari Tikka,
Titta Tunkkari,
Liisa Väisänen ja
Sisko Ylimartimo.

Toimittanut Irja Aro-Heinilä. Kansi ja taitto Eliisa Isoniemi.
Kovakantinen, 219 sivua.

Tilaa täältä >>