Taidetapahtuma 2023

Järjestämme taas tänä syksynä taidetapahtuman. Laita kalenteriisi la 21.10.2023 klo 13 – 19. Tapahtumapaikkana Meilahden kirkko Helsingissä, Pihlajatie 16.

Olemme ajatelleet Sinua, ja siksi kutsumme mukaan tekemään päivästä yhteisen juhlan.

Flyer Ks. PDF-flyer.

IDENTITEETTI

Taidetapahtumassa pohdimme päivän aikana identiteettiä kristittynä olemisen, taiteilijana toimimisen ja myös yhteisöllisyyden näkökulmista.

Toivomme, että voisit osallistua tähän keskusteluun myös myöhemmin erikseen (jäsenille) lähetettävän kyselyn avulla. Pidä siis silmällä postiasi alkusyksystä.

 

OHJELMA

Tapahtumassa luvassa mm. Seuraavaa:

12 – 13 Valmistelut, mm. Taidetorin ja näyttelyn esillepano

13 – 14 Päiväjuhla, mukana mm. Jukka Leppilampi

14 – 15 Taidetori, näyttely ja välipala, mm. esittelyjä, myyntiä, verkostoitumista. Jos haluat syödä tuhdimmin, onnistuu lähiravintoiloissa omalla kustannuksella.

15 – 16.30 Taidepajat:

  • impro-rukousmusiikkipaja, johtaa Juhani Aaltonen
  • tarinateatteripaja, johtaa Sari Perttu
  • luovan kirjoittamisen paja, johtaa Leena Lehtinen

17 – 18.30 Iltajuhla, mukana mm. Riitta ja Juhani Aaltonen

 

TAIDETORI

Oletko laulaja, tekstiilitaiteilija, keramiikkataiteilija, kuvataiteilija, tanssija, muusikko, räppäri, runoilija, kirjailija, kuka vaan Kristillisen taideseuran jäsen?

Haluamme tutustua seuramme jäseniin ja palvella tarjoamalla Taidetorilla mahdollisuuden esittäytyä lyhyesti 2 min puheenvuorolla tai vaikkapa laululla tai miten sitten haluatkaan tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Ilmoittaudu viimeistään pe 6.10 mennessä https://forms.gle/QK731sKqeFJE3z4y8 ja varaa näin paikkasi taidetorilla.

 

Taidetorilla voit verkostoitua ja myös myydä omia teoksiasi. Kaikesta myyntituotosta pyydämme tilaisuuden jälkeen tilittämään 10 % Taideseuralle tapahtuman kulujen kattamista varten.

Tule rohkeasti esille ja luo yhteyttä muiden taiteilijoiden kanssa.

 

NÄYTTELY

Lisäksi pidetään yhteinen taidenäyttely. Näyttelyyn osallistujien määrästä riippuu, montako työtäsi esille mahtuu. Näyttelyyn liittyen lähetämme lähempänä postia ilmoittautuneille.

 

MESSU SUNNUNTAINA 22.10.

Kristillinen Taideseura on mukana myös sunnuntain messussa, jonka teema on ekumeeninen rauhantyö.

Neuvottelun alla on mahdollisuus näyttelyn esillä oloon pidempään kuin vain lauantaina. Asia tarkentuu vielä.

Jos haluat osallistua messuun avustamalla, laita siitäkin tieto ilmoittautumislomakkeelle https://forms.gle/QK731sKqeFJE3z4y8.

 

Tuo siis mukanasi sitä mitä olet ja teet. Iloitsemme sinusta, vaikka tulisit vain olemaan. Täytä silti ilmoittautumislomake, jotta osaamme varata sinulle välipalaa.

Vielä kerran, ilmoittaudu ajoissa, viimeistään pe 6.10.23 mennessä https://forms.gle/QK731sKqeFJE3z4y8.

 

Vielä on kesää jäljellä.

Syksyn kultaa kohti kurottautuen,

 

Anneli Kärki

Kristillinen Taideseura, pj.

CD-levy: Ilmari Krohn, Ikiaartehet

Tuore levytys Suomen ensimmäisestä oratoriosta nyt saatavissa.

Ilmari Krohn Ikiaartehet CD

Kristillisen Taideseuran perustaja, kirjailija Hilja Haahti ja hänen puolisonsa säveltäjä, professori Ilmari Krohn tekivät taiteilijoina paljon yhteistyötä. Ensimmäinen suomalainen oratoria Ikiaartehet syntyi tämän työn tuloksena vuosina 1912-14. Oratorio kertoo roomalaisen upseerin Mariuksen ja kristityksi kääntyvän ylimysnaisen Clelian traagisesti päättyvästä rakkaudesta.

Säveltäjä Jaakko Kortesharju ja urkuri Markus Malmgren ovat sovittaneet teoksen orkesteriosuuden uruille. Elina Rantamäki, sopraano, Ursula Hynninen, altto, Jarno Lehtola, tenori ja Markku Nuotio, basso sekä Kamarikuoro Wähäpaimen ja Kamarikuoro Vox Lapsus esittivät oratorion Olarin kirkossa toukokuussa 2013 Martti Laitisen johdolla.

Pilfink Records on julkaissut teoksen kahden DC-levyn levytyksenä vuonna 2017. Tieteen ja taiteen kristillinen tukisäätiö on tukenut hanketta. Levytyksen kesto on 1:29:51.

Ikiaartehet esitetään Kristillisen Taideseuran juhlaseminaarissa 1.11.2019 klo 9.30-10.00.

Koteloon sisältyy librettovihkonen. Levyjä on tehty rajoitettu määrä.

Tilaa täältä >>

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle – Taiteen polkuja 1919-2019

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle - Taiteen polkuja 1919-2019 | Kristillinen TaideseuraKristillinen Taideseura on toiminut 100 vuotta ja katsoo kirjassa sisään ja ulos, menneeseen ja tulevaan. Musiikki, tanssi, kuvataide, teatteri, runous, elokuva, käsityötaide, taideteollisuus, arkkitehtuuri ja mitä moninaisimmat taiteen ilmaisun muodot puhuttelevat kirjassa nykylukijaa. Kirjoittajat ovat tieteen ja taiteen tuntijoita ja heidän artikkelinsa valottavat kristillisyyden asemaa taiteessa, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Kristillisen taiteen katsotaan liittyvän lähinnä kirkkoihin, mutta kristillisyys taiteessa on ja on ollut paljon muutakin. Mitä, siitä kerrotaan tässä.

Kirjoittajina
Irja Aro-Heinilä,
Sari Dhima,
Päivi Huuhtanen-Somero,
Eliisa lsoniemi,
Heikki Kirjavainen,
Arto Kuorikoski,
Veijo Muroke,
Matti Myllykoski,
Päikki Priha,
Mia Pätsi,
Asa Ringbom,
Arto ja Raija Seppänen,
Eeva ja Kari Tikka,
Titta Tunkkari,
Liisa Väisänen ja
Sisko Ylimartimo.

Toimittanut Irja Aro-Heinilä. Kansi ja taitto Eliisa Isoniemi.
Kovakantinen, 219 sivua.

Tilaa täältä >>