Kristillinen Taideseura on valtakunnallinen keskusseura. Jäsenet valitsevat Kristillisen Taideseuran hallituksen vuosikokouksessa, joka on maaliskuussa Marian ilmestyspäivänänä. Vuosikokouksen yhteydessä järjestetään seuran vuosijuhla. Seura on järjestänyt erilaisia jäseniltoja, taide- ja kulttuuriaiheisia esitelmätilaisuuksia, retkiä, konsertteja, maalauskursseja ja taidenäyttelyjä. Ks. seuran säännöt.

Kristillisen Taideseuran edustajia on osallistunut kristillinen taidetapahtuma Imaginen suunnitteluun ja toteutukseen pääkaupunkiseudulla 2010, 2011 ja 2014. Kristittyjen taiteilijoiden vuonna 1989 perustettu valtakunnallinen yhdistys Christian Artists Finland CAF on ollut seuran yhteisöjäsen, jonka toiminta jatkuu v:sta 2023 Kristillisen Taideseuran puitteissa.

Kristillisen Taideseuran vuosijuhla 17.3.2024

Marianpäivän tapahtumat ja vuosikokouskutsu 2024

Kristillisen Taideseuran vuosijuhla 2024 PDF-juliste jaettavaksi

Kristillisen Taideseuran vuosikokousta vietetään sunnuntaina 17.3.2024 Meilahden kirkolla ja Tuomaankirkossa, osoitteessa Pihlajatie 16, Helsinki. Vuosi on Hilja Haahden syntymän 150-vuotisjuhlavuosi. Seuran perustamisesta tulee samalla kuluneeksi 105 vuotta. Vuosijuhlaan ovat kaikki tervetulleita, jäsen tai ei. Vapaa pääsy. Viralliseen kokousosuuteen on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä osoitteessa meet.jit.si/KrisTa-2024.

Päivän alustava ohjelma:

12:00 Jumalanpalvelus: messu Meilahden kirkossa. Mukana kappalainen Otto Alanen ja Kristillisen Taideseuran jäseniä.

13:15 Kirkkokahvit
14:00 Kristillisen Taideseuran vuosijuhla:
– Videoesitys taitelijapariskunta Ilmari Krohnin ja Hilja Haahden elämästä

– Esitelmä / Jouko Grönholm. Hilja Haahden merkitys nykyajalle

Niilo ja Heidi Rantala, musiikkia ja lausuntaa Haahden ja aikalaisten runoja

Noin 15.15 Kristillisen Taideseuran vuosikokous
Noin 16:30 Tilaisuus päättyy

Päivän tiedot tarkentuvat näillä verkkosivuilla, Facebook-sivulla sekä jäsenkirjeessä Kristillisen Taideseuran jäsenille.

HUOM. Edellisenä päivänä 16.3.2024 järjestetään seminaari Kulttuuri, taide ja kristillisdemokratia kristinuskon ja kulttuurin/taiteen suhteesta. Siellä on monia mielenkiintoisia esityksiä, myös jäsenemme Annukka Laine pitää luennon. Ilmoittaudu tapahtumaan. Tiedossa on siis kulttuuriviikonloppu! Pyri tulemaan jo lauantaiksi ja sopimaan majoitus pääkaupunkiseudulle.

CD-levy: Ilmari Krohn, Ikiaartehet

Tuore levytys Suomen ensimmäisestä oratoriosta nyt saatavissa.

Ilmari Krohn Ikiaartehet CD

Kristillisen Taideseuran perustaja, kirjailija Hilja Haahti ja hänen puolisonsa säveltäjä, professori Ilmari Krohn tekivät taiteilijoina paljon yhteistyötä. Ensimmäinen suomalainen oratoria Ikiaartehet syntyi tämän työn tuloksena vuosina 1912-14. Oratorio kertoo roomalaisen upseerin Mariuksen ja kristityksi kääntyvän ylimysnaisen Clelian traagisesti päättyvästä rakkaudesta.

Säveltäjä Jaakko Kortesharju ja urkuri Markus Malmgren ovat sovittaneet teoksen orkesteriosuuden uruille. Elina Rantamäki, sopraano, Ursula Hynninen, altto, Jarno Lehtola, tenori ja Markku Nuotio, basso sekä Kamarikuoro Wähäpaimen ja Kamarikuoro Vox Lapsus esittivät oratorion Olarin kirkossa toukokuussa 2013 Martti Laitisen johdolla.

Pilfink Records on julkaissut teoksen kahden DC-levyn levytyksenä vuonna 2017. Tieteen ja taiteen kristillinen tukisäätiö on tukenut hanketta. Levytyksen kesto on 1:29:51.

Ikiaartehet esitetään Kristillisen Taideseuran juhlaseminaarissa 1.11.2019 klo 9.30-10.00.

Koteloon sisältyy librettovihkonen. Levyjä on tehty rajoitettu määrä.

Tilaa täältä >>

Kodinristi

Kristillinen taideseura KodinristiRisti on kristitylle elämän voiton ja toivon merkki. Siksi se on myös elämänuskoa lujittava lahja.

Kristillinen taideseura ja Kalevala Koru ovat yhteistyössä valmistaneet kodinristin.

Kodinristejä on kaksi: sileäpintainen ja rosopintainen. Mallit on suunnitellut hopeaseppä Pia Åkerblom. Ristit ovat 13 cm korkeita ja ne on valmistettu pronssista. Ristiin on mahdollista kaivertaa saajan nimi.

Tilaa täältä >>